بسیاری از آزمایشات انجام شده در آزمایشگاه ژنتیک مربوط به تست های غربالگری دوران بارداری است که می تواند اختلالات ژنتیکی و بیماری های جنین را تشخیص دهد ، شاید این اولین دلیل مهم برای انجام این دسته آزمایشات باشد اما موارد مهم دیگری در الزام انجام آزمایشات غربالگری دخیل هستند .
تقریبا به تمامی زنان باردار انجام سونوگرافی NT توصیه می شود زیرا با انجام این آزمایش جنین مبتلا به سندرم داون مشخص می شود، اگر نتیجه این سونو برای شما یک در هزار باشد به این نتیجه خواهیم رسید که برای هر هزار جنین در معرض خطر یک نفر ممکن است سندرم داون داشته باشد.
امروزه بسیاری از افراد درباره سونوگرافی و کاربردهای آن کم و بیش اطلاعاتی دارند . اما شاید تنها گروهی از مادران باردار و خانواده هایشان با سونوگرافی به نام NT آشنایی داشته باشند .
یکی از تست های غربالگری که برای مادران باردار در هفته یازدهم تا چهاردهم بارداری توصیه می شود، سونوگرافی NT می باشدNT. مخفف nuchal-translucency به معنای فضای شفاف پشت گردن است.
به طور کلی سونوگرافی NT در هفته های ۱۱ تا ۱۴ بارداری انجام می شود و قبل از این دوره نمی توان آن را انجام داد زیرا قبل از هفته ۱۱ جنین کوچک است. پس از ۱۴ هفته هم مایع اضافی گردن با رشد سیستم لنفاوی جنین جذب می شود و بنابراین اسکن دقیق نخواهد بود.بنابراین بهترین زمان برای این سونو هفته ۱۱ تا ۱۴ بارداری است .
اسکن جنین از روی شکم انجام می شود و با تجهیزات سونوگرافی نرمال رویت خواهد شد ، این سونو گرافی به هیچ عنوان مخاطره ای برای جنین ندارد ، فردی که این کار را انجام می دهد ژل را روی شکم قرار داده و با پروب روی شکم حرکت می کند. در این سونوگرافی اول اندازه سر تا انتهای ستون فقرات جنین و بعد میزان مایع پشت گردن اندازه گیری میشود. در اینجا پوست به صورت خط سفید ظاهر شده و مایع زیر پوست سیاه است.
تهیه کننده : دکتر زهرا پاکزاد – فائزه سرور