7 صبح الی 7 بعدازظهر روزهای غیر تعطیل
7 صبح الی 6 بعدازظهر روزهای پنجشنبه

Impact Factor چیست و چه تاثیری در گرفتن پذیرش دارد؟

تاریخ : ۱۳۹۳/۰۴/۰۴ / تعداد بازدید : ۱۱ / منبع :  /

شاخص impact factor به شما كمك مي‏ كند كه ارزيابي مناسبي از ژورنال به ويژه هنگامي كه با ژورنال هايي در زمينه يا رشته مشابه مقايسه مي ‏شود داشته باشيد. Impact factor يك ژورنال (به طور مثال x) از تقسيم نمودن تعداد موارد ارجاع به مقالات دو سال گذشته آن ژورنال (x) در سال جاري در تمامي ژورنال ها، به تعداد مقالات منتشر شده در ژورنال (x) در بازه دو سال گذشته حاصل مي‏ آيد.

 

به طور مثال به روش تعيين impact factor يك ژورنال فرضي در سال 2009 ميلادي توجه كنيد:
- فرضا تعداد ارجاعات انجام شده در سال 2009 به مقالات منتشر شده از ژورنال (x) در سال 2008 برابر با 244 عدد و در سال 2007 برابر با 218 عدد بوده است كه جمعا برابر با 462 مورد است. 
- تعداد مقالات منتشر شده در سال هاي 2007 و 2008 (دو سال گذشته) در ژورنال (x) مثلا در مجموع برابر با 220 عدد بوده است.
حال با تقسيم عدد نخست (462) بر عدد دوم (220)، عدد ۱/۲ به دست مي آيد كه برابر با impact factor ژورنال در سال 2009 است.

چند نكته:
- Impact factor كه اختصارا (IF) نيز خوانده مي‏شود معيار ارزيابي ژورنالها در يك زمينه يا رشته خاص با يكديگر مي‏باشند. بنابراين هرگز نبايد IF يك ژورنال فني مهندسي به طور مثال رشته مهندسي كامپيوتر را با IF يك ژورنال پزشكي و يا حتي ژورنال فني مهندسي در رشته مهندسي مواد مقايسه نمود. 
- برخي مجلات مقالاتي را چاپ مي‏كنند كه حالت Review دارند. IF اين مجلات معمولا بسيار بالاتر از مجلات ديگر در يك رشته خاص مي‏ باشد. از جمله اين مجلات مي‏توان به Annual Review of Cell and Developmental Biology ‏ و Annual Review of Genetics اشاره نمود. به عنوان يك نمونه در رشته مهندسي پليمر و زمينه‏ هاي مرتبط با آن بالاترين IF را ژورنال Progress in polymer science دارا مي‏باشد (IF=23.753) ولي مجلاتي مانند Biomacromolecules و Macromolecules كه معمولا به عنوان معتبرترين مجلات غير Review در اين رشته محسوب مي‏ شوند IF در حدود 4 تا 5 دارند.
- هر چند IF يك ژورنال مي ‏تواند به عنوان معياري جهت تخمين ارزش متوسط مقالات آن ژورنال به كار رود ولي بايستي در نظر داشت تعداد ارجاعات به مقالات مختلف يك ژورنال مي‏تواند بسيار متفاوت باشد. به عبارت ديگر توزيع فراواني ارجاع به هر مقاله در يك ژورنال به هيچ عنوان يك توزيع نرمال نمي ‏باشد. به طور مثال بيش از 90 درصد IF ژورنال بسيار معتبر Nature در سال 2004 به 25 درصد مقالات منتشر شده در اين ژورنال باز می‏ گشت.

 

منبع: www.bric.blogfa.com

آخرین مقالات
آزمایش خون مخفی مدفوع (FOBT)

آزمایش خون مخفی مدفوع (FOBT)

۱۴۰۳/۰۶/۲۱ تعداد بازدید : ۴۴
بیماری آنفولانزا، علائم و روش های درمان

بیماری آنفولانزا، علائم و روش های درمان

۱۴۰۱/۰۸/۱۶ تعداد بازدید : ۷۲
عملکرد کلیه و مهمترین کار کلیه چیست؟

عملکرد کلیه و مهمترین کار کلیه چیست؟

۱۴۰۱/۰۳/۲۳ تعداد بازدید : ۳۹
Behcet's disease

Behcet's disease

۱۴۰۱/۰۳/۰۷ تعداد بازدید : ۱۵
 سرطان سینه چه علائمی دارد؟

سرطان سینه چه علائمی دارد؟

۱۴۰۰/۱۲/۲۴ تعداد بازدید : ۲۹

ارسال نظر

دیدگاه

تماس با ما