7 صبح الی 7 بعدازظهر روزهای غیر تعطیل
7 صبح الی 6 بعدازظهر روزهای پنجشنبه

غـذاهای چرب و فست فودها با ما چه می کنند؟

تاریخ : ۱۳۹۳/۰۷/۱۷ / تعداد بازدید : ۱۲ / منبع :  /

استفاده بیش از حد غذاهای چرب و ادویه‌دار و پرخوری می‌تواند باعث ایجاد ورم معده شود که متخصصان گوارش، ورم معده را تورم بافت معده و تشخیص وجود التهاب با انجام پاتولوژی، قرمزی و زخم های سطحی كه در آندوسكوپی معده دیده می‌شود، تعریف می‌كنند.

سرطان روده، سومین سرطان شایع در جهان است که با رژیم غذایی غربی ارتباط مستقیم دارد، رژیم غذایی غربی حاوی چربی زیاد و فیبر، ویتامین D و کلسیم اندک است؛ که فرایندهای سرطان زایی را فعال می‌سازد.

عوارض مصرف زیاد گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده

افزایش مصرف گوشت قرمز، گوشت های فرآوری شده(مثل سوسیس و کالباس) و الکل خطر ابتلا به سرطان روده را تشدید  می ‌کند.

این در حالی است که مصرف رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد، شیر و کلسیم این خطر را کاهش می‌ دهد، رژیم غذایی غربی هم چنین تعداد ماکروفاژها را که سلول های مرتبط با التهاب در روده هستند، افزایش می‌دهد. 

چرا همیشه احساس گرسنگی می‌کنیم؟

 غذاهای چرب احساس گرسنگی را در انسان افزایش می دهند، میزان چربی خون(تری گلیسیریدها) باعث افزایش احساس گرسنگی می شود.

تری گلیسیریدها از فعالیت لپتین(هورمونی که به مغز دستور سیرشدن می دهد) جلوگیری می کنند که این امر باعث می شود بدن انسان احساس گرسنگی کند و بیش از میزان موردنیاز غذا مصرف نماید.

از آن جا که افراد دارای اضافه وزن، اکثراً میزان چربی خون بالایی نیز دارند احساس گرسنگی در آن‌ها همواره زیاد است. این در حالی است که کاهش میزان چربی خون برای پیشگیری از انسداد رگ ها و شریان ها نیز بسیار مهم است. 

 به این دلیل کارشناسان تغذیه توصیه می کنند از مصرف مواد غذایی پرچرب خودداری کنید و هنگام تهیه و پخت غذا، از مقدار بسیار کمی روغن استفاده کنید. 

چرا همیشه احساس گرسنگی می‌کنیم؟

عوارض غذاهای چرب برای سلامتی

 تمایل به خوردن غذاهای چرب علاوه بر اضافه وزن، موجب اختلال در فعالیت ساعت بیولوژیكی بدن می‌شود، دانشمندان با اشاره به اینكه ساعت بیولوژیك بدن ریتم فعالیت هورمون ها را منظم می كند، اظهار داشته‌اند كه غذاهای چرب این ساعت را از كار می اندازد و در نتیجه بدن با مشكلاتی از جمله اختلال هورمونی، چاقی، مشكلات روانی و اختلال خواب مواجه خواهد شد. 

 نور مهم‌ترین عاملی است كه بر ساعت بیولوژیكی بدن تاثیر می گذارد این در حالی است که  بین نوع غذای مصرفی و به هم خوردن فعالیت ساعت بیولوژیک هم ارتباط وجود دارد. 

 خوردن غذای چرب شما را افسرده می کند. خوردن غذاهای چرب خطر ابتلا به افسردگی را تشدید می کند. هر چند مصرف غذاهای چرب در ابتدا ممکن است به دلیل طعم خاصی که دارد به شما احساس لذت بدهد اما این مواد غذایی معمولا اعتیاد آور هستند و در نتیجه پس از مدتی و به ویژه اگر زیاد استفاده شود باعث افت خلق و افسردگی می شوند .

مصرف غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع شده هستند مانند همبرگر، پنیر، بستنی و کره باعث بروز التهاب در سرتاسر بدن می شود که مغز هم از این قاعده مستثنی نیست. این التهاب در نهایت باعث ایجاد تغییراتی در مغز می شود که پیامد آن بروز تغییرات خلق منفی است.

آیا غذای چرب به مغز آسیب می‌رساند؟

درواقع اسیدهای چرب غیرمفید موجود در این دسته از مواد غذایی پروتئین های موجود در مغز را دستخوش تغییر می کنند و این امر منجر به دگرگونی های احساسی می شود.

پژوهشی جدید نشان می دهد برنامه غذایی سرشار از چربی های اشباع و قند تصفیه شده می تواند سبب بروز تغییرات در مغز افرادی شود که از این نوع برنامه غذایی استفاده می کنند و این تغییر به نوبه خود، سبب افزایش مصرف این گونه غذاها می شود و به این شکل کاهش وزن برای این دسته از افراد دشوارتر می شود. شاید به همین دلیل است که مبارزه با چاقی در برخی موارد بسیار دشوار است .


تهیه کننده: ملاحت حجت پناهی 

آخرین مقالات
آزمایش خون مخفی مدفوع (FOBT)

آزمایش خون مخفی مدفوع (FOBT)

۱۴۰۳/۰۶/۲۱ تعداد بازدید : ۸۰
بیماری آنفولانزا، علائم و روش های درمان

بیماری آنفولانزا، علائم و روش های درمان

۱۴۰۱/۰۸/۱۶ تعداد بازدید : ۷۸
عملکرد کلیه و مهمترین کار کلیه چیست؟

عملکرد کلیه و مهمترین کار کلیه چیست؟

۱۴۰۱/۰۳/۲۳ تعداد بازدید : ۵۹
Behcet's disease

Behcet's disease

۱۴۰۱/۰۳/۰۷ تعداد بازدید : ۲۲
 سرطان سینه چه علائمی دارد؟

سرطان سینه چه علائمی دارد؟

۱۴۰۰/۱۲/۲۴ تعداد بازدید : ۳۵

ارسال نظر

دیدگاه

تماس با ما