بر اساس نتایج مقاله ای كه در نشریهCirculation Research از انجمن قلب آمریكا به چاپ رسیده است، بیمارانی كه در اثر ضایعات دیواره رگهای خونی دچار درد شدید در قفسه سینه میشوند، پس از تزریق سلولهای بنیادی به قلب تا حد زیادی بهبود یافته و قادر به انجام زندگی معمولیتری پس از هر حمله درد شدهاند. انجمن قلب آمریكا تخمین میزند كه حدود 850 هزار آمریكایی سالانه دچار حملات درد قفسه سینه میشوند.
این درد و بیماری را آنژین مقاوم مینامند كه برای آن درمان دارویی وجود ندارد و امیدی به بهبود شرایط بیمار در اثر عمل آنژیوپلاستی یا استنتگذاری نیست. بر اساس گزارش Douglas W. Losordoاز دپارتمان قلبی- عروقی Northwestern سلولهای بنیادی ویژهای كهCD34+ نامیده میشوند، قادرند از طریق تحریك رشد رگهای خونی آسیبدیده، آن ها را درمان نموده و موجب كاهش دردهای وحشتناكی شوند كه گریبان برخی از بیماران را میگیرد.
در این مطالعه 167 بیمار به صورت رندوم در 26 مركز پزشكی آمریكا مورد مطالعه قرار گرفتند. این بیماران در ابتدای فرآیند درمان حداقل هفتهای 20 بار دچار حملات درد شدیدی میشدند كه حتی آنها را از ادامه فعالیت عادی زندگی بازمیداشت.
6 ماه پس از آغاز پژوهش، تعداد حملات درد نزد بیمارانی كه دوز پایینی از سلولهای بنیادی خود را دریافت كرده بودند به طور میانگین به 7 مورد در هفته كاهش یافت، از سویی دیگر گروه دوم بیماران كه تنها داروهای مرسوم موجود را دریافت كرده بودند به طور متوسط دچار 11 مورد حمله درد شدهاند.
در پایان دوره درمان، بیمارانی كه دوز پایین سلولهای بنیادی را دریافت كرده بودند در مقایسه با آنهایی كه تنها دارودرمانی شده بودند، قادر بودند پس از آغاز هر حمله درد تا یك دقیقه بیشتر به فعالیتهای عادی زندگی خود ادامه دهند.
ارسال نظر